top of page

Warmtepompen

erkent installateur van o.a. airco's en warmtepompen

Dorestad is BRL 100 gecertificeerd

buitendeel warmtepomp

Verwarmen zonder gas

Met een lucht/water warmtepomp creëert u op een duurzame manier verwarming, verkoeling en warm tapwater. De pomp ontdekt warmte aan de buitenlucht middels een buitenunit tot een buitentemperatuur van -20 graden. 

Niet alleen de energiekosten zijn een stuk gunstiger met een warmtepomp, ook het comfort in de woning gaat erop vooruit. Dit komt door continue aangename temperatuur. 

Denkt u aan een (hybride) warmtepomp, maar twijfelt u nog over de voordelen.

 

Laat u adviseren over de mogelijkheden in een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. 

Als specialist op het gebied van koude- en warmtetechniek bieden wij u eerlijk advies en de beste service. 

 

 

Als erkent Toshiba installateur verzorgen wij de vakkundige installatie van uw warmtepomp.

Milieuvriendelijke verwarmingssystemen zullen steeds meer de traditionele, vervuilende systemen moeten gaan vervangen. Lucht-water warmtepompen zijn een schone techniek waarmee verwarming en warmwatervoorziening in een gebouw geregeld kan worden. Met de buitenlucht als bron en het water om te verwarmen (of koelen) is de gasaansluiting niet meer nodig.

Als erkent installateur installeren wij een lucht/water warmtepompsysteem dat veelal bestaat uit drie delen.

Een buitendeel, een hydromodule en een warmwatervat dat warm water opslaat en warm houdt.

 

Het buitendeel is zo ontworpen dat de geluidsproductie laag is. Het binnendeel (de hydromodule) regelt dat er voldoende warm water geproduceerd wordt en neemt de verdeling tussen verwarmingswater en warm tapwater voor zijn rekening. Tot slot dient voor de tapwatervoorziening nog een opslagvat te worden geplaatst. De inhoud van dit vat is afhankelijk van de warmwaterbehoefte. Alle systemen zijn daarnaast uitgerust met een automatische legionella beveiliging.

Warmtepomp installatie
vloerverwarming

Vloerverwarming

In de meeste gevallen wordt deze manier van verwarmen toegepast in combinatie met vloerverwarming, de vloerverwarming kan op warme dagen ook dienst doen als koeling door er koud water doorheen te laten stromen. Zo biedt een lucht-water warmtepompsysteem het gehele jaar door energiezuinig comfort.

 

In een nog te bouwen pand kan relatief eenvoudig rekening gehouden worden met de toepassing van een lucht-water warmtepomp. Wij bieden u een compleet systeem waarbij een warmte afgiftesysteem, het leidingwerk en de electriciteitsvoorzieningen terdege geïnstalleerd worden. 

Uw bestaande woning is eveneens al gauw geschikt voor een warmtepomp en met de juiste maatregelen, zoals de aanleg van een vloerverwarmingssysteem, kunnen wij uw woning voorzien van een volledig duurzame installatie. 

Wilt u uw woning verduurzamen en zoekt u daarvoor één partij met alle kennis in huis?

Dan bent u bij Dorestad aan het juiste adres. Als specialist op het gebied van koude- en warmtetechniek kunt u rekenen op eerlijke advisering en terdege vakmanschap.

Slimme investering

Zelfs als het buiten -20°C is kan de warmtepomp nog warmte halen uit de buitenlucht. Vanzelfsprekend moet de warmtepomp dan harder werken waardoor het rendement daalt en het energieverbuik stijgt. Toch is dit nog steeds een duurzamer alternatief voor gasgestookte systemen, zeker nu allerlei maatregelen worden genomen om het gasverbruik terug te dringen zoals bijvoorbeeld het lager houden van de tarieven voor elektriciteit dan de tarieven voor gas.

Warmtepomptechniek is vergevorderde techniek en biedt een goed en schoon alternatief voor gasgestookte verwarming. Zeker in combinatie met zonnepanelen kan er een extra duurzaam systeem worden gecreëerd, waarbij de elektriciteitskosten beperkt blijven. 

Ook voor de installatie van uw zonnepanelen staan wij met onze vakkennis voor u klaar. 

 

 

zonnepanelen oudere woning

Benader ons voor vakkundig advies of een vrijblijvende offerte

bottom of page